Skocz do zawartości

E60 rozładowuje akumulator na postoju / gubi prąd

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W moim e60 2005r. benzyna 177km sedan rozładowuje akumulator podczas nocy.

Auto jest po pożarze instalacji w bagażniku spowodowanym uszkodzoną klemą pirotechniczną.

Akumulator jest nowy i sprawny a instalacja elektryczna została naprawiona oraz klema została wymieniona.

Udało się ustalić że za problemy odpowiada bezpiecznik nr 20 w schowku odpowiedzialny za ogrzewanie tylnej szyby i klimatyzację - stwarza wysoki pobór prądu na postoju, słuchać ciągłe domykanie zamka drzwi / klap nawiewu

Po odłączeniu bezpiecznika samochód odpala po nocy.

Czy mógł zostać uszkodzony jakiś moduł?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie masz falowania nawiewu albo czy nie uruchamia się sam po wyłączeniu zapłonu? To wskazywałoby na rezystor dmuchawy. Jest jeszcze możliwość, że aku rozładowuje panel klimatyzacji.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Mam podobnie, też mi się spaliła. Pół roku miałem spokój ale ostatnio po nocy aku pada. A powiedz czy ty też masz dziwne dźwięki wydobywajace się z okolicy nagrzewnicy po włączeniu nawiewow? Bo podejrzewam to samo u siebie.