Skocz do zawartości

Bmw e60 525d zanikajace ladowanie po chwili od odpalenia !!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam problem z ladowaniem na ukrytym menu przez chwile od dpalenia jest ladowanie 14.3 po ok minucie spada powoli na 12.1 I tak.jest przez ok 5-10 min po czym nagle wskakuje na 14.3 lecz nie zawsze tak jest parerazy zdarzylo sie ze trasa 50 km a ladowanie caly czas na 12.1-12.3 auto mialo kiedys wypadek klemaplusowawystrzelila ale jest zalozona alternator juz raz wymienilem na uzywke jest troche lepiej ale martwi mnie to zeczasem to ladowanie nie wzrasta a chybapowinno byc ciagle 14.3? Proszeo pomoc moze ktos mial podobny przypadek
Opublikowano
Dodam ze mam juz na wymiane orginalny regulator napiecia nowke tylko zastanawiam sie czy go wkladac czy to nke problem kabla ? Nie chcial bym uszkodzic nowego reg jesli to wina kabla po wymianie alternatora bylo chwile ok czyli tak ze przez chwile ladowaldobrze pozniej spadalo do 12 ale nastepnie wzrastalo po kilku minuta h a teraz jak jest chlodniej nie zawsze wzrasta napiecie.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jakby to był regulator to powinno też iść do góry, nawet na ponad 17V, więc na razie go zostaw w spokoju, połączenia rozumiem, że sprawdzone? Przy alternatorze i klemy przy akumulatorze? Jeżeli chodzi o klemę plusową to też może ona to powodować, jakie masz błędy? Możesz spróbować odłączyć od niej wtyczkę i testować napięcie podczas jazdy.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Alternator wymienial mi koles ktury ribi tylko.bmw wiec tam.na pewno dobrze podlaczyl a klemy sprawdzalem sam I czyscilem.wszystko na wszelki wypadek ktora wtyczke odlaczyc? Bledow nie wywala mi teraz zadnych a kontrolka aku sie nie swieci
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Tu trochę info:

http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=1&t=81861&start=20

Poduszka nie świeci się? Jeżeli chodzi o problem z ładowaniem to może za to odpowiadać klema minusowa ibs:

viewtopic.php?f=73&t=236271

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
Po idpieciu tej wtyczki ladiwanie wchodzi na 14.3 I tak poki co siedzi z jakimis wachaniami ale minimalnymi po przecinku tylko wiec problem ustapil teraz moje pytanie czy moge tak jezdzic z odpieta ? Bo oznacza to chyba ze klema minusowa jest uszkodzona tak? Czy kleme musze wymienic zaden blad nie wyskoczyl poduszka sie nie swieci ale mialem kiedys wylaczana mate w fotelu pasazera I poduszka wtedy byla kasowana a jeszcze jedno pytanie jak kupowac ta kleme to tylko od e60 przed lift czy inne modele tez podejda?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Można dopasować nowsze, są mniej kłopotliwe, poczytaj, bo jest tego dużo na forum, jest film na youtube jak ją wymienić. Do czasu naprawy możesz tak jeździć, ale poczytaj do czego służy ta klema.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
Ok wielkie dzieki za ppmoc bo balem sie ze baterie rozwale a nowsze to jakie najlepiej jesli masz jakies propozycje? A kumasz sie moze na skrzyniach automatycznych z tego modelu? Co jaki czas nalerzy robic serwis bo z tego co czytalem co 100 tys lacznie z wymiana miski olejowej bo w niej jest filtr. Ogolnie skrzynia dziala mi dobrze czasami tylko zafaluja mi obroty tak jak by nie wiedziala czy zredukowac czy co zrobic ale to na wyzszych biegach I przy delikatnym przyspieszaniu jak jest zimna I z dwa razy zdazylo mi sie ze wydala dziwny dzwiek I tak jak by ch iala zredukowac obroty zafalowaly znacznie powiedzmy 500 obr jak jechalem pod gorke taka sporawa na zimnym silniku I delikatnie jadac jak jade powiedzmy z polowa gazu nic sie takiego nie dzieje? To cos powaznego czy one tak maja?