Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Panowie mam problem z bezpiecznikiem nr 7. Wyszukałem gdzieś w necie że odpowiada on za dodatkową pompę wody.

Po przeskanowaniu auta pojawia się również jej błąd :/

Funkcja rest niby działa, mimo to bezpiecznik pali się odrazu po włożeniu... Nie muszę nic włączać ani wkładać kluczyka do stacyjki...

Próbowałem jeszcze odpiąć pompę wody i włożyć bezpiecznik ale bezskutecznie, za każdym razem się przepala.

Czy aby na bank bezpiecznik nr7 jest od dodatkowej pompy wody?

Jak mogę namierzyć usterkę bez prucia całego auta i idąc po nitce do kłębka?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Tu masz rozpiskę:

viewtopic.php?f=70&t=312258

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

Witam.

Rozpiskę już miałem stąd wiem ze bezpiecznik nr 7 ale nie ma do niej żadnego opisu :( Jest tylko obrazek (Fale) i żadnego tłumaczenia ani opisu... Myślałem że to od dodatkowej pompy wody ale po jej odpięciu bezpiecznik dalej ulega przepaleniu.

Wie ktoś może dokładnie za co odpowiada nr 7?

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Niestety Kolego moje jest 2005 i jest tam bezpiecznik 20a, ikona na opisie bezpieczników wygląda tak samo jak na funkcji rest. Ale tak jak już wspominałem odpinalem pompę od ogrzewania postojowego i po włożeniu bezpiecznika dalej się pali. Chciał bym uniknąć rozbierania połowy auta i drogi po nitce do kłębka... Dlatego szukam informacji czy jest coś jeszcze po drodze, chyba mało prawdopodobne że kabel się uszkodził i ma zwarcie z masą skoro idzie wewnątrz auta i nie jest narażony na zginanie jak w przypadku wiązki w klapie.