Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Pytanie na szybko, czy jest różnica w lusterkach zewnętrznych miedzy normalnymi czyli z lewej strony kierownica i anglikami?

I czy obudowę czyli tą część lakierowaną można wymienić

Lusterka są przedliftowe

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jeśli chodzi ci o ten plastik który jest przy drzwiach, to nie da się go wymienić, bez rozdzielenia lusterka. A jak rozdzielisz to będzie problem z poskładaniem. Jest to wykonalne, ale ciężkie do zrobienia. Jeśli chodzi ci o tylną obudowę, tą lakierowaną, albo plastik na około lustetka to bez problemu możesz go przełożyć. Te dwa plastiki będą pasować z anglika, ale to co jest przykręcane do drzwi niestety nie. Anglik jest przykręcany pod innym kontem do drzwi. Jak masz zniszczone mocowanie do drzwi to musisz kupić drugie lusterko europejskie.
Opublikowano

Tzn tak: mam wersję europejska normalną po lewej stronie kiera, mam możliwość kupić lusterka całe elektrycznie składane angielskie (chcę zamienić bo nie mam elektrycznych) i właśnie nie wiem czy wszystko będzię plug-play czy kombinacje alpejskie z tego wyjdą

Te lusterka angliki są kompletne i wyglądają tak:

cb9ac8e0689d.png

79d16fa0be3d.png

e5e8a2cbef64.png

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie da rady tego zrobić, abyś dobrze widział w tych lusterka z anglika. Nie jest to kwestia szkieł. Jest to kwestia mocowania do drzwi. W europehskich lusterkach przykręcane są do drzwi pod innym kontem, dzięki czemu možna je odpowiednio ustawić. Jak widzisz też szukam takich lusterek tylko do E87 czyli jedynki. Kupiłem już kilka zestawów i sprawdziłem już wszystko. Pasują do ciebie tylko z E90 lub E91 europejskie. Od e87 do ciebie nie podejdą, angliki też nie. A poza tym to sprzedawcy z allegro to buraki co nie wiedzą co sprzedają, chcą ci wcisnąć towar, który źle opisują a potem nie odbierają telefonów, jak chcesz zwrócić. Teraz proszę o podanie VIN auta z którego pochodzą lusterka, żeby nie generować kosztów. Większośc na allegro to angliki.
Opublikowano

No właśnie na olx znalazłem w przystępnej cenie i gość zapewnie że tylko szkła wymienia się z anglików

Dzięki za podpowiedź bo bym się wpier...... z lusterkami :cool2:

Ps to jak poznać że to angliki? Po numerze da się?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Po numerze VIN auta z którego pochodzą. To jest najbezpieczniejsza opcja. Ewentualnie jakby sprzedający wyjął lustro i podał ci numer z niego. Jak będzie z anglika to znaczy że całość jest angielska.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Niestety. Kupić jest prosto, gorzej potem oddać. Zostałem z jednym kompletem. Koleś sprzedawał jako full wypas, a przysłał najzwyklejsze. Jedyny plus to ten, że są europejskie i może je sprzedam kiedyś. Powodzenia, może dasz radę znaleźć odpowiednie.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Hehe wymiana szkieł wg sprzedawcy rozwiązuje problem :lol: mistrz.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Hehe wymiana szkieł wg sprzedawcy rozwiązuje problem :lol: mistrz.

dokładnie, zapewniał mnie że na 100%, ja nie wdawałem się w gadkę bo nie wiedziałem nic o tym fakcie lusterek angielskich

właśnie cena mnie zastanowiła bo 250 zł za 2 szt kompletne to jak za darmo, jak widzę to chodzą po 300 za sztukę, ale dobrze że tutaj zapytałem bo bym miał parę anglików :D