Skocz do zawartości

Lusterka e90

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Pytanie na szybko, czy jest różnica w lusterkach zewnętrznych miedzy normalnymi czyli z lewej strony kierownica i anglikami?

I czy obudowę czyli tą część lakierowaną można wymienić

Lusterka są przedliftowe

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Jeśli chodzi ci o ten plastik który jest przy drzwiach, to nie da się go wymienić, bez rozdzielenia lusterka. A jak rozdzielisz to będzie problem z poskładaniem. Jest to wykonalne, ale ciężkie do zrobienia. Jeśli chodzi ci o tylną obudowę, tą lakierowaną, albo plastik na około lustetka to bez problemu możesz go przełożyć. Te dwa plastiki będą pasować z anglika, ale to co jest przykręcane do drzwi niestety nie. Anglik jest przykręcany pod innym kontem do drzwi. Jak masz zniszczone mocowanie do drzwi to musisz kupić drugie lusterko europejskie.
Opublikowano
  • Autor

Tzn tak: mam wersję europejska normalną po lewej stronie kiera, mam możliwość kupić lusterka całe elektrycznie składane angielskie (chcę zamienić bo nie mam elektrycznych) i właśnie nie wiem czy wszystko będzię plug-play czy kombinacje alpejskie z tego wyjdą

Te lusterka angliki są kompletne i wyglądają tak:

cb9ac8e0689d.png

79d16fa0be3d.png

e5e8a2cbef64.png

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Nie da rady tego zrobić, abyś dobrze widział w tych lusterka z anglika. Nie jest to kwestia szkieł. Jest to kwestia mocowania do drzwi. W europehskich lusterkach przykręcane są do drzwi pod innym kontem, dzięki czemu možna je odpowiednio ustawić. Jak widzisz też szukam takich lusterek tylko do E87 czyli jedynki. Kupiłem już kilka zestawów i sprawdziłem już wszystko. Pasują do ciebie tylko z E90 lub E91 europejskie. Od e87 do ciebie nie podejdą, angliki też nie. A poza tym to sprzedawcy z allegro to buraki co nie wiedzą co sprzedają, chcą ci wcisnąć towar, który źle opisują a potem nie odbierają telefonów, jak chcesz zwrócić. Teraz proszę o podanie VIN auta z którego pochodzą lusterka, żeby nie generować kosztów. Większośc na allegro to angliki.
Opublikowano
  • Autor

No właśnie na olx znalazłem w przystępnej cenie i gość zapewnie że tylko szkła wymienia się z anglików

Dzięki za podpowiedź bo bym się wpier...... z lusterkami :cool2:

Ps to jak poznać że to angliki? Po numerze da się?

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Po numerze VIN auta z którego pochodzą. To jest najbezpieczniejsza opcja. Ewentualnie jakby sprzedający wyjął lustro i podał ci numer z niego. Jak będzie z anglika to znaczy że całość jest angielska.
Opublikowano
  • Autor

Ok dzięki

Tak patrze na allegro i olx to tam 80% angliki

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Niestety. Kupić jest prosto, gorzej potem oddać. Zostałem z jednym kompletem. Koleś sprzedawał jako full wypas, a przysłał najzwyklejsze. Jedyny plus to ten, że są europejskie i może je sprzedam kiedyś. Powodzenia, może dasz radę znaleźć odpowiednie.
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Hehe wymiana szkieł wg sprzedawcy rozwiązuje problem :lol: mistrz.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
  • Autor
Hehe wymiana szkieł wg sprzedawcy rozwiązuje problem :lol: mistrz.

dokładnie, zapewniał mnie że na 100%, ja nie wdawałem się w gadkę bo nie wiedziałem nic o tym fakcie lusterek angielskich

właśnie cena mnie zastanowiła bo 250 zł za 2 szt kompletne to jak za darmo, jak widzę to chodzą po 300 za sztukę, ale dobrze że tutaj zapytałem bo bym miał parę anglików :D