Skocz do zawartości

[E46 320Ci]Okna się otwierają przy zamkniętym.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Natknąłem się na dziwny problem. Zamykam auto i po pewnym czasie okna są otwarte. Jest to mega dziwne gdyż nie dotykam pilota. Co gorsza jak wsiadłem i chciałem je zamknąć to zaczęły się opuszczać same stopniowo. Aha tylne też się otwierają. Co to może być? Jak ewentualnie wyłączyć okna?

Dziwne bo siedząc w zgaszonym aucie jak się szyba sama otworzyła to słychać było stuk z drzwi jakby mechanizm był dalej pobudzany. Muszę coś z tym zrobić nie mogę tak zostawić na noc

Sent from my iPhone using Tapatalk

Edytowane przez XM195
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dopisz model do tytułu. Doraźnie możesz wyjąć bezpieczniki 48,49,71 a przyczyny szukałbym w module komfortu.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
W ciągu 1,5 roku użytkowania swojej E46 coupe miałem taką sytuację dwukrotnie. Od razu po zamknięciu (z kluczyka) otwierała się szyba pasażera. Ostatni raz parę miesięcy temu ale i tak do dziś mam nawyk, że jak zamknę furę to poczekam te 20s przy aucie i dopiero spokojnie odchodzę :mrgreen:
Opublikowano
Zauważyłem że odczepiła się listewka na błotniku prawym z przodu zostawiając niezakryte dziurki mocowań. Może tamtędy dostała się jakaś woda? Domknąłem ją, założyłem bezpiecznik i zamknąłem auto. Już 30minut stoi bez problemu więc chyba jest ok. Co sądzicie? Za kilka dni i tak idzie do robienia wahacz i geo więc powiem facetom żeby to sprawdzili.