Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Wiatam. Przy ryszaniu, jad daje malo gazu to w kabinie jak i na zewnatrz slychac tak jakby cos stukalo bardziej jakby drgalo w okolicy skrzyni moze bardziej silnika. Mysle, ze to poducha bo dzieje sie tylko tak przy ruszaniu jak spadna mu obroty. Myslalem na pocatku, ze to rura od wydechu ale to nie to. Jaka jest cena wymiany chodzi o silnik 1.6 m40. Z gory dzieki za odp.
BrillaNtrot- MałY DiabeŁ ::--::
Opublikowano
Hmm mozesz mi powiedziec na czym to polega..? Musze przejechac sie do mechanika niech jeszcze on zobaczy. Jak patrzylem z kanalu to odglosy dochodzily z iejsca gdzie konczyl sie silnik na laczeniu ze skrzynia..gdzies w tych miejscach. Jak zajrzalem pod maske to silnik caly sie trzasl. Tak to wyglada.
Opublikowano
NIKT nic nie ma do powiedzenia wiecej?? Dzisisaj zauwazylem, ze dzieje sie to zawsze na kazdym biegu jak przydusze go(jak spadna obroty na min) specjalnie sprawdzalem dzisiaj:(:(:( POMOCY!!!!!!!
Opublikowano

to może być łącznik wału (jest mocowany pomiędzy skrzynią i wałem) - jak nie przeszkadza układ wydechowy to odkręcasz 6 śrub i wymieniasz łącznik. Jak przeszkadza to trzeba go zdemontowac.

Może walić tez podpora wału - tu musisz wymontowac ukłąd wydechowy.

Czasochłonne ale proste.

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=CA11&mospid=47434&btnr=26_0105&hg=26&fg=10

poz. 1 - łącznik wału (gumowy)

poz. 12 - podpora wału :8)

525i 1991r. Islandgrün met.

525tds 1993r. Oxfordgrün met.

635 CSi/A 1981r. Zypresengrün met.

zielono mi .... 8)

Opublikowano
Dzieki za rady i za link. Bylem u mechanika powiedzial, ze moze to bys wlasnie podpora albo jeszcze poducha pod koniec tygodnia wymieniam:):) Pozdro