Skocz do zawartości

Problem z pilotem zamka centralnego E36 Cabrio

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Jestem nowy na forum i przy okazji chciałbym wszystkich serdecznie pozdrowić! :D

Mam problem ze swoją e36. Zamek centralny z pilota nie działa. Wiem, że temat wałkowany wiele razy, ale naprawdę, nic w google nie znalazłem.

Probowałem kodować, sprawdzałem pilot czy wysyła sygnał, sprawdzałem bezpieczniki, wymieniałem baterie, zmieniałem moduł centralki 2 razy i nic..

Pilot który posiadam to ten zwykły z 3 przyciskami. Różni się, jednak tym, że nie ma na nim czerwonej diody. Jak go rozebrałem, to okazało się, że jest czerwona lampka na płytce krzemowej i świeci. Nie ma po prostu otworu na obudowie pilota. Próbowałem różnych kombinacji kodowania i nic.. Dioda mruga jakby coś się kodowało, ale nic się poza tym nie dzieje..

Wiece może co jeszcze mógłbym sprawdzić?

Pozdrawiam!

Opublikowano
  • Autor

Sprawdzałem jeszcze pilot. Wydaje mi się, że jest to pilot radiowy, bo gdy przystawiam go

do radia na zmienionej częstotliwości i cos naciskałem to słychać dźwięki, tylko że są bardzo ciche. Jak sprawdzałem pilot od vectry lub bramy to sygnał był duzo mocniejszy. Gdzie w e36 jest odbiornik pilota radiowego?

Opublikowano
  • Autor
Nie ma nikt pomysłu? :( Jest szansa sprawdzenia tego przez podłączenie kompa?
Opublikowano
  • Autor

Ej a czy jest możliwe, że padł moduł komfortu? Bo wymieniałem tylko moduł ten głęboko pod kolumna kierownicy. Moduł komfortu pod schowkiem mam z wtyczka czarna zielona i żółta. el szyby działają. Domykanie szyb gdy przytrzymam przekręcony kluczyk też działa.

Albo może wzmacniacz anteny? Bo pilot mam prawdopodobnie radiowy a radio czesto przerywa i łapie zakłócenia.

Już nie wiem na czym sie skupić :(

Pozdrawiam!

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Panowie. Nie wiem czemu, ale w ogole zapomniałem sprawdzić po vinie czy mam pilot do centralki. Po rozkodowaniu pokazuje mi, że mam tylko autoalarm. Dziwne tylko jest to, że lusterko jest monochromatyczne i widać, że idą tam kable. Oba kluczyki oryginalne są z pilotami. Czy jest możliwość zamontowania modułu, aby działał ten pilot? Bedzie to moduł komfortu czy zamka centralnego?

Pozdrawiam