Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Witam mam dziwny problem ze swoją e36, na zimnym silniku wszystko jest okey ale jak już się rozgrzeje to ciężko pali i ma zawachanie przy dodaniu gazu oraz telepie karoseria na wolnych obrotach. Nie zawsze ma takie problemy czasem jak ja zapale jest wszystko okey dopóki nie złapie jakiegoś błędu i nagle tak jakby odcina jej paliwo na chwilę i wtedy ma zawachanie przy dodaniu gazu oraz po zgaszeniu ciężko pali. Wymieniłem pompę paliwa, filtr paliwa, sonde ponieważ była uszkodzona, dodam że na komputerze pokazalo błąd 53 czyli uszkodzona sondę. Wie ktoś moze dlaczego ma takie objawy? Z góry dziękuję Edytowane przez Sebss
Opublikowano
Na komputerze go niby nie pokazało, auto dopóki nie złapie błędu chodzi normalnie, no nie wiem chyba że ten czujnik nie jest do końca uszkodzony
Opublikowano
Podmień ten czujnik i będziesz wiedział czy to jest to. Tym bardziej, że masz osprzęt na boschu i z tego co kojarzę to toleruje tanie zamienniki. Gorzej jakbyś miał na siemensie i musiał wybulić na nowy 500zł w aso.
Opublikowano
Podłącz jeszcze raz pod kompa sprawdź ciśnienie paliwa

Auto dopóki nie złapie tego błędu na ciepłym silniku chodzi normalnie, trzyma obroty i ładnie się wkręca

Opublikowano
Ale jakiego błędu, wyskakuje ci błąd sondy cały czas czy pojawia się jakiś inny, to bardzo istotna sprawa. Czym szczytujesz te błędy