Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Panowie po ostatniej wizycie na myjni bezdotykowej i polaniu auta "woskiem" na plastikowych listwach przy drzwiach , i listwach wokół szyb pojawiły się przebarwienia przypominające rozlany olej w wodzie ( takie niebiesko zielone smugi )

Problem polega na tym że szoruje to gąbką ale to nie schodzi ( a jeżeli już to bardzo bardzo powoli )

Dodam że te listwy myłem już kilkukrotnie a nadal wyglądaj tj. poniżej na zdjęciu

https://www.fotosik.pl/zdjecie/usun/BrpIqgRbHZaHH0bADDEuEv4eSOxnGT

Mieliście może kiedyś taki problem ? ewentualnie wiecie co zrobić , czym myć lub w jaki sposób aby przywrócić czarny kolor listwą ?

Z góry dzięki za pomoc

Pozdrawiam

cn_igi

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Czarne plastiki, szczególnie matowe, czyli "szorstkie' są koszmarem. Miałem X3 i zawsze problem z czarnymi plastikami nad kołami. Każde "najechanie" na nie woskiem pozostawiało ślad nie do zmycia. W moim przypadku najlepiej poradził sobie z tym oryginalny preparat BMW do plastików zewnętrznych. Nic lepszego nie znalazłem. Na forum w którymś z wątków czytałem o połączeniu z tzw "magiczną gąbką" (nawet taką najzwyklejszą od "Jana Niezbędnego"). Jakiekolwiek automaty trzeba omijać z daleka, bo nakładasz "cokolwiek" na wszystko (w tym na szyby, gumę), a wiadomo: jak coś jest do wszystkiego, to jest do niczego...
Opublikowano

Technika z opalarką to nie ta liga - to pomysł na stare zdezelowane auto!

Dalej podtrzymuję środek do tworzyw sztucznych na zewnątrz BMW. On jest wprawdzie do plastików nielakierowanych, ale u mnie się sprawdził, miałem podobne przybrudzenia. Jeśli nie, to możesz spróbować GTECHNIQ P1 Nano Composite Polish - genialne produkty.

Opublikowano
Technika z opalarką to nie ta liga - to pomysł na stare zdezelowane auto!

Dalej podtrzymuję środek do tworzyw sztucznych na zewnątrz BMW. On jest wprawdzie do plastików nielakierowanych, ale u mnie się sprawdził, miałem podobne przybrudzenia. Jeśli nie, to możesz spróbować GTECHNIQ P1 Nano Composite Polish - genialne produkty.

Listwy to listwy , a patrząc na niektóre plastiki w bmw to nieraz w tych starszych są lepsze . Niestety taka jest prawda o nowszych autach :cool2: Ale i tak BMW jest najbliższe mego serca :D

Opublikowano

no to wieczorkiem testujemy WD 40

GTECHNIQ P1 Nano Composite Polish

Ten środek mimo wszystko kupię bo jak oglądałem filmy to ładnie poleruje .

A z papierkiem ściernym to tak się trochę boję żebym nie spierniczył sobie tych listw

Dzięki za pomoc panowie , jak się tego pozbędę to dam znak co zadziałało skutecznie

Opublikowano
no i udało się usunąć te przebarwienia . Ostatecznie zadziałał płyn do mycia okien :twisted: