Skocz do zawartości

brak reakcji na kluczyk bmw e46 320d

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witajcie jestem tu nowy dlatego jeśli coś zrobię źle to nie mieszajcie mnie z błotem ;-)

Do rzeczy... Bmw 2L diesel e46 2001 r to jest auto znajomego. Pewnego dnia jak cofal to auto mu zgasło. Tak 2 razy. Za trzecim razem już nie odpalił. Gdy przyjechalem okazalo się że ma luźną kleme +. Dokrecilem ale nic nie pomogło. Po przekrecaniu kluczyka zegary nie działają klima nie działa auto kręci ale nie odpala. Pompki paliwa nie słychać. Bezpieczniki w schowku dobre central i szyby działają. Niestety niemam jak sprawdzić na innym kluczyku bo ma jednego tylko. Zegary działają jak sie im test zrobi. Na kompie wykazało brak komunikacji z komputerem silnika klimą i zegarami brak błędów. Co szukać?

Edytowane przez Jonaszj1
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Silnik m47n? Sprawdź przekaźnik dde, dodatkowo czy nie ma wody w sterowniku silnika, sprawdź wtyczki. Dopisz 320d do tytułu.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
jaki dokładnie silnik to ci nie powiem.... gdzie ten przekaźnik jest i jak go sprawdzić? wtyczki sprawdzane nawet wszystko co znalazłem pod deską
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
150 czy 136km? Popraw tytuł, bo admin zamknie temat.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
Problem połowicznie rozwiązany... Uszkodzony pon we wtyczce stacyjki. Auto już pali ale klimatronik martwy. Bezpieczniki dobre. Dałem stały Plus na bezpiecznik ale nic nie pomogło. Podmienilem klimatronik na inny który też nie reaguje a 100% sprawny. Co tym razem może być...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Czyli wymieniłeś kotkę czy naprawiłeś? Nie działa nawiew czy cały panel nie działa?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
Problem rozwiązany. Klima działa. Bardzo prosta rzecz... Bezpieczniki dobre ale w skrzynce nie było styku. Popsikane kontaktem i zaskoczyło... Najprostrzą rzecz najtrudniej znaleźć.