Skocz do zawartości

problen z otworzeniem drzwi bmw e38

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam proszę o pomóc czytałem już i nic mi nie pomogło w moim problemie. Poczytałem i wyprubowalem wszelkie propozycje które znalazłem na inernecie. Lewe tylne drzwi zostały zamknięte i się nie chcą teraz otworzyć ani od wewnątrz ani od zewnatrz. Rygiel można wcisnąć i otwierając od wewnątrz on się podnosi ale drzwi dalej są zamknięte ciegna są w porządku bo ciągnąć za klamki słychać jak zamek działa. Ale siłą ani sposobem nie da się ich otworzyć. Jeśli trzeba ściągać tapicerkę to jak ja ściągnąć przy zamkniętych drzwiach ? Pozdrawiam i za wszelkie propozycje dziękuję :D
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
robiłem taką operację z przednimi drzwiami, boczek da się uchylić od wew., postaraj się go odsłonić tak żeby dostać się od wew. do zamka
Opublikowano
Próbowałem go odchylić ale nikt wcześniej tego nie robił i ciągle jest tam ta guma i mam problem z zresztą ona cały się rozkleja jak próbuje go pochylić i właśnie nie wiem co robić
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
no bo to nie jest takie proste, najlepiej robić to w dwie osoby, postaraj się wyrwać częściowo uszczelkę drzwi, i jak już zdejmiesz częściowo boczek, zablokować go czymś na tyle żeby dało się tam swobodnie gmerać przy zamku
Opublikowano
Nie wiem czy dam rady bo ten boczek nie chce odchodzić a zresztą od strony wewnętrznej za tym boczkiem na wysokości zamka jest coś przykreconego i nie dostanę się tam. Myślałem żeby od strony zewnętrznej ściągnąć listę i mieć jakiś grucik którym dam radę tam zahaczyć i otworzyć te drzwi :D
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
to nie duży fiat..drzwi otwierane są za pomocą linki, spróbuj wyjąć samą klamkę, to od zewnątrz trochę się odsłoni, może coś wymodzisz
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
Odkrecilem klamkę na siłę ale z umiarem ściągnąłem boczek i linka była spadnieta bo uchwyt od koszulki jest ugiete ale dziki problem został rozwiązany pozdrawiam i dziękuję wszystkim za pomoc