Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam problem. Mianowicie wracałem dzisiaj do domu i chcąc wyprzedzać przy prędkości około 50km/h po wciśnięciu pedału przyspieszenia zapaliła mi się kontrolka DDE i auto straciło moc. Co może być przyczyna? Dodam ze jechałem na dosyć sporej rezerwie (na komputerze pokazywało, ze paliwa zostało na około 60km). Z gory dzięki.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Możliwe, że zrobiło się za sucho dla pompy w baku, spadek ciśnienia i stąd dde. Po dolaniu paliwa dalej nie ma poprawy? Cały czas brak mocy? Jak tak to podepnij komputer z inpa lub ista i sytuacja rozjaśni się.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Jeszcze nie dolewałem paliwa bo od razu zjechało. Do domu, jutro w dzień to ogarnę i napisze co i jak ;)
Opublikowano
Po dolaniu paliwa kontrolka nie gaśnie - trzeba skasować błąd na komputerze? No chyba ze za mało wlalem - bo tylko 6l.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jeżeli to było przyczyną to raczej powinna zgasnąć, pojeździj trochę i daj znać czy moc wróciła, zalej trochę więcej :8)

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
Jeżeli to było przyczyną to raczej powinna zgasnąć, pojeździj trochę i daj znać czy moc wróciła, zalej trochę więcej :8)

Moc wróciła, ale kontrolka nie zgasła. Później wleje więcej paliwa bo rezerwa nadal swieci. ;)

Opublikowano
Mi się wydaje, ze to coś z pływakiem. Od dawna zauważyłem ze wskazuje mi źle paliwo. Dzisiaj jak jechałem na CPN auto zgasło wiec pojechałem po paliwo i zalałem z baniek i auto odpaliło oraz ruszyło normalnie i tak jak mówię moc wróciła i jest jak dawniej :D
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Bez sprawdzenia inpa lub ista ciężko będzie trafić dokładnie w przyczynę. Możesz obserwować ilości paliwa w komorach, może tu jest problem, o ile dobrze pamiętam to test 6.0.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL