Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich:)

ostatnio zorientowałem się, że nie działa mi klakson niskotonowy w moim f30. Mam zamiar wymienić go sam i tu rodzi się moje pytanie. Gdzie w naszych autkach znajduje się klakson niskotonowy? Wymieniał już ktoś może i ma jakieś cenne rady? Dodam, że jeżdżę wersją LCI. Za wszelką pomoc dziękuję!!!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jest pod lewym reflektorem.

Dojście jest przez nadkole.

Ja kupiłem z E39 za 20 zł.

Opublikowano
Wynienialem nisko i wysokotonowy , robota bardzo prosta. Najwygodniej jak sciagniesz kolo, nadkole i od razu go zobaczysz. Uzywki nie polecam bo nie wiadomo w jakim stanie bedzie. Widze,ze nic nie poprawili i w kazdym roczniku padaja
Opublikowano

Mi w ASO powiedzieli, że jeden z nich nie działa

Jak wy to słyszycie?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Sprawdź czy trąbi przy obu przednich kołach....
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Klakson wymieniony. Robota banalna polegająca na zdjęciu koła i odkręceniu nadkola (ok 7 śrubek 8mm). Dostęp do klaksonu jest dobry.

Diagnoza: klakson rozwaliła woda(na 100% nie płyn) kapiąca z dyszy spryskiwaczy, która dostała się tam najprawdopodobniej przez otwór od spryskiwania reflektorów. W celu uniknięcia ponownej awarii klaksonu przekręciłem go tak aby wtyczka nie znajdowała się pod dyszą :)