Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc, od jakiegoś czasu miałem często problem z otworzeniem klapy bagażnika z pilota (raz sie otwieral, raz nie), podobnie z zamykaniem, czesto klapa sie odbijala i nie zatrzaskiwala, musialem po kilka razy dociskac zeby zaskoczyla.

Dzisiaj znow nie moglem otworzyc z pilota, wiec otworzylem kluczem, po czym juz nie moglem klapy zamknac, w ogole nie zalapywala.

Wyczytalem ze mogl byc problem z kablami, przejrzalem wiazke do klapy, brazowy kabelek byl urwany, polaczylem go z powrotem, ale jedyne co sie zmienilo, to swiatlo w bagazniku mocniej swieci niz wczesniej :p klapa nadal sie nie zamyka. Odlaczylem calkiem wtyczke od wiazki zeby sprawdzic czy to ma w ogole zwiazek (bo wtedy chyba powinna sie zatrzasnac gdyby problem byl z kablami), ale nadal sie nie chce zatrzasnac.

Teraz moje pytanie - czy da sie jakos sprawdzic bez wymiany zamka na inny czy ten obecny jest zepsuty? Bo nie widze innej mozliwosci niz problem z zamkiem, ale chcialbym sie upewnic zanim kupie czesc.

Dzieki za pomoc

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
Zamknij z kluczyka dolny przycisk na kluczyku ze zdjęciem bagażnika.Mi tez nie zamyka się klapa jak otwieram z elektromagnesu przycisku pod klapa potem nie mogę zamknąć.Jak otwieram Bagażnik z kluczyka z zamka jest Ok.Jak się zapomnę i otwieram przytrzymując przycisk na kluczyku otwierania albo z klapynpod rejestracja to tylko mogę zamknąć jak przycisk na kluczyku wcisnę onaczej mogę walić klapa i się nie zatrzaskuje.Problem będzie nie po stronie prądów a elektromagnesy który odbija i zamyka .MusZe sąm się kiedyś za to zabrac