Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam,posiadam interfejs który używałem kiedys w e46 z 2000r.Pytanie do znawców,czy ten sam interfejs powinien działać również z x3 E83 z 2003r?Pytam bo narazie nie mogę się połaczyc z samochodem i nie wiem czy szukać winy w kablu czy może źle cos instaluję
Opublikowano
Moze byc tak ze uzywales fejsu bez zlaczonych pinow 7 i 8 ale przez przejsciowke wiec dzialalo z e46. Do x3 musisz polutowac piny w samym kablu.
sprzedam iCom Next Ori
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Tak, masz pewnie zwykły K-line bardzo prosty można samemu zrobić tu przełącznik nie potrzebny rozłączający pin 7 i 8

jak u gościa z filmu może w innej obudowie w tym filmie bardzo skromny

działa tylko do 2007 roku (z wyjątkami do 2007/08) na lini K

potem DCAN w E83 już też od 2007 roku, modele z nowymi silnikami mają dwie linie diagnostyczne

DCAN na silnikach i skrzyniach, DSC, reszta na K-line (pin 8 ) do takiego modelu potrzebny K-dcan z przełącznikiem

Ori K-dcan bez przełącznika nie ma zlutowanych pinów 7 i 8 dla starszych modeli z OBD2 trzeba zmodyfikować interfejs połączyć piny 7 i 8

dopiero od E60 , E65 , E8X (bez E83) E9X mają tylko jedną linie diagnostyczną na pinie 7 do 2007/03