Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam.

Jestem posiadaczem E90 320d z 2005 roku.Problemem moim jest to,ze po włożeniu turbo,które gwizdalo(wymieniona uszczelka) i odpaleniu samochodu,auto zaczęło pobierac lewe powietrze.Na początku słychać to bylo na postoju podczas dodawania gazu.Po dokręceniu opaski na katalizatorze,dzwięk lewego powietrza ucichł i nawet nie jest slyszalny podczas dodawania gazu .Niestety po wyjechaniu od mechanika i delikatnym przyspieszaniu słyszalne jest ewidentne łapanie przez auto lewego powietrza po prawej stronie silnika.Odgłos jakby pod maską siedział ogromny filtr stożkowy.Osoba,która składała auto,rzekomo wszystko podokręcała na "tip top". Auto ma pełną moc,nie kopci.Wydaje mi się,ze jest bardziej odczuwalny zapach ropy na postoju.Bardzo proszę o pomoc.Dziękuję z góry za udzielone wskazówki co to może być.

Edytowane przez yasko90
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dopisz 320d do tytułu. Wpuść kogoś niech dodaje gazu a Ty przy zdjętych osłonach obserwuj gdzie jest nieszczelność, zwróć uwagę na obudowę filtra powietrza (mechanicy mają problem z jej złożeniem i czy nie jest pęknięta rura między przepływomierzem a turbiną, często pęka harmonijka przy nieumiejętnym montażu.. Jeżeli chodzi o zapachu on to sprawdź wężyki przelewowe.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.