Skocz do zawartości

drganie Auta po regeneracji konwertera.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, dzisiaj odebrałem auto po regeneracji konwertera i przy prędkości od 100 do 130km/h czuje mocne wibracje całej budy, czy warsztat mógł coś źle zrobić, że zaczęły występować takie objawy ? np podpory wału ?
Opublikowano
Poprawka, dzisiaj zauważyłem że przy mniejszych prędkościach też drga, musi być mega równa droga żeby był spokój a wystarczy studzienka i po najechaniu zaczyna wibrowac auto. Zauważyłem też że przy prędkosci 120km/h te wibracje nasilają się, nie są to równe wibracje, im większe dziury tym mocniej i jakby głębsze. Umówiłem się z ludźmi którzy robili mi ten konwerter, żeby sprawdzili mi czy aby na pewno wszystko zostało dobrze złożone.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

ale drgania z konwertera jak coś z nim jest nie tak, będziesz czuł nawet stojąc,

dodając gazu w różnym zakresie prędkości obrotowej, a to co opisujesz to raczej odczucia z zachowania zawieszenia

"jak jest równa droga to jest spokój" jak wjedziesz na studzienkę to wibruje, w jakim stanie masz amortyzatory?