Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

To mój pierwszy post i niestety opisujący problem. A mianowicie moja e39 podczas trasy zaczęła alarmowac mnie o wzroście temperatury. Zatrzymałem się i po odczekania do ostudzenia ukladu sprawdziłem poziom plynu i brakowało go ponad litr. Nic w tym dziwnego ale kontrolowalem jego ilość przed trasa. Po zalaniu dalej znika płyn ale nie widać wycieku pod autem. Proszę o pomoc.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Chłodnica, zbiornik wyrównawczy, obudowa termostatu, pompa wody to newralgiczne miejsca. Najlepiej pozdejmować osłony (góra i dół) i na zimnym odpalonym silniku szukać wycieku od góry i od dołu. Strzelam, że to chłodnica rozszczelniła się.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Chłodnica sprawdzona - brak rozszczelnień. Jutro w pracy sciagne obudowy i zobaczę wskazane miejsca. Dym na biało od razu po odpaleniu. Przy odpaleniu testu 7 biały dym znika przy rozgrzaniu do 45 stopni. W pracy mam możliwość wlania kontrastu żeby było lepiej widać wyciek. Tak jak mówiłem, jutro do niej siądę, dziękuje za opinie ale liczę jeszcze na opinie innych :)