Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam denerwujący problem skrzypi mi pas jakby jakaś sprężyna w słupku na wysokości głowy, nie wiem co tam można przesmarować i jak się do niego dostać... Sam pas wypucowałem i spryskałem siliconem w sprayu - nie pomogło. I drugi: drzwi kierowcy jak w czasie jazdy mam odryglowane trzeszczą jakby był luźny "grzybek" jak zaryglowane cisza. Oczywiście jak robiłem jazdę testową przed zakupem włączona była funkcjia autoryglowania po ruszeniu i nie było nic słychać...

edit.

To może ma ktoś pomysł jak zdjąć boczek drzwi żeby nie urwać zaczepów?

Tylko nie podsyłajcie filmików, bo już je wszystkie widziałem :P Wygląda banalnie, wykręcić dwie śruby spod plastikowej osłony i wypiąć najlepiej od dołu wszystkie zatrzaski. Taa. Chyba łomem...

Pierwszy problem z pasem rozwiązany, pomogło psiknięcie CX-80 w łożysko uchwytu na pas u góry słupka. Jeszcze ten cholerny luźny grzybek, naprawdę tylko u mnie jest taki luźny i się telepie?