Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, przeszukiwałem forum ale nie znalazłem więc zakładam nowy temat, mam w e91 logic7 i taki problem że wiatraczki od wzmacniacza praktycznie cały czas chodzą.... nawet jak radio jest wył to one pracują, tzn wcześniej tak nie było tylko od jakiegoś czasu, chodzą ok 5 min potem wył się na 1-2 min i znowu bez względu na to czy radio jest włączone czy wyłączone.... nawet po zgaszeniu silnika i zamknięciu samochodu potrafi chodzić ok 5 min

Wyciągałem cały wzmacniacz, przedmuchałem ale nic to nie dało

faec05173820.jpg

18587f0e1758.jpg

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Nie wiem, jak jest w tym przypadku, ale jeśli wiatraki włączają się automatyczne to sterowanie następuje po przekroczeniu temperatury granicznej. W takim przypadku w innych sprzetach z wentylatorami pomaga rozebranie urządzenia, dokładne wyczyszczenie i sprawdzenie przewodzenia ciepła między układami i radiatorem.
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
ok dzięki, dam elektrykowi do sprawdzenia może coś zobaczy, bo teraz jak jest chłodno 2-6 stopni to nawet jak samochód stoi całą noc i rano otwieram drzwi i od razu włączają się wiatraki, kiedyś nie było tego na pewno...