Skocz do zawartości

Tylnia klapa wycieraczka plus spryskiwac

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem nagle przestała działać tylna wycieraczka i spryskiwacz bmw e46 2001r touring sprawdziłem bezpieczniki wszystko ok myślałem ze silniczek od spryskiwaczy poszedł zamieniłem przód na tył oba działają wiec problem chyba leży w wężyku z zbiornika z tylu jak się dostać do niego zęby sprawdzić go na długości trzeba ściągać podsufitkę ? dodatkowo z ta wycieraczka z tylu po podniesieniu szyby można swobodnie ruszac na boki nią jak zamknę szybę ani nie drgnie czy tak powinno być ?

czy ten wezyk z zbiorniczka leci w ten sposob ? https://zapodaj.net/4e7ddf2d2d58e.jpg.html>28meh6d.jpg

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Najpierw zajrzyj do gumowego peszla z przewodami między klapą a budą, 90% problemów to uszkodzona wiązka.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Z tą szybą tak ma być. Jak podniesiesz samą szybę to ma luźno latać. Jak położysz to silnik wycieraczki ma zabrać wycieraczę. Ona ma taki chowany bolec, który wskakuje w mechanizm. Wężyk idzie po stronie pasażera. Żeby dostać się do wężyka otwierasz samą szybę i ściągasz ten plastik u góry. Następnie odkręcasz trzeci stop. Śruby są pod tym plastikiem co sciągnąłeś. Tetaz ostrożnie, bo przy ściąganiu trzeciego stopu razem z tym całym daszkiem trzeba uważać na taśmy połączeniowe. Tu masz link do strony ze schematami i instrulcjami krok po kroku jak demontować wszystko w bmw. Wpisz swój VIN i szukaj.

https://www.newtis.info/tisv2/a/en/

P.S. nie rozbieraj tych plastików co zaznaczyłeś, bo na 100 procent je połamiesz. Ja tak zacząłem i trzy lata szukałem używanych z całymi zaczepami, bo nowe to chora cena.

Opublikowano
Sprawdziłem dzisiaj cala rurkę od spryskiwacza jest drozna co ciekawe podpiąłem silniczek od spryskiwaczy "tył" na krotko normalnie działa i leci płyn, kiedy podpinam go normalnie i próbuje z manetki cos jakby krecil ale mocy nie miał dodatkowo w tym samym czasie zepsuła się tylna wycieraczka czy problem może leżeć w manetce ?