Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, jak w temacie moja bunia cierpi chyba na brak mocy ma bardzo słaby dół, aby ruszyć z miejsca trzeba mocno wkręcić go na obroty żeby ruszył, a jadąc pod górę przy obrotach do około 2000rpm auto praktycznie wcale nie przyspiesza.. oprócz tego czasami przy przyśpieszaniu zdarza jej się stracić moc, na dosłownie pół sekundy wrażenie jest takie jak by rozłączała turbina czy ktoś może miał podobny przypadek? przebieg realny 290kkm silnik raczej w dobrym stanie nie bierze oleju i nie dymi.
Opublikowano

a co Ty chciałeś, żeby 2.0d przyspieszał pod górkę, on ledwo co się odpycha w poziomie :mrgreen: sory nie mogłem się powstrzymać :D

a teraz na serio może czujnik wałka? przepływka? sprawdzałeś? pod kompa dałeś? na bank są błędy z fusów tu nikt nie wróży musi być trochę konkretniej

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dokładnie, przejażdżka z komputerem i będzie widać gdzie jest problem. Celowałbym w przewody podciśnienia, przetworniki ciśnienia, ewentualnie egr i przepływomierz. Możesz do testu odpiąć podciśnienie od zaworu egr i zaślepić przewód śrubką. To oczywiście w ciemno, bo nie wiadomo czy to problem z powietrzem czy może sterowaniem turbiny.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Zaślepiłem własnie podciśnienie od egru ale nic to nie pomogło, zaraz właśnie będe zamawiał kabel i sprawdze parametry inpą, na postoju słuchać że turbina zaczyna chodzić od 1500rpm, ale podczas jazdy wkręca się dopiero do 2000rpm..
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Możesz jeszcze zamienić przetwornik ciśnienia (elektrozawór) sterujący turbiną z tym od egr i przy okazji zobacz w jakim stanie są przewody podciśnienia.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.