Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień dobry,

Dzisiaj zaczął się ten problem.

Podczas jazdy, a właściwie na przykład na światłach lub w korku uaktywniają mi się czujniki parkowania. Zarówno na wyświetlaczu jak i dźwięki. Piszczą, że niby coś jest za blisko z tyłu i przodu.

Mogę się tego jakoś pozbyć czy do serwisu?

F25

pozdrowienia

Opublikowano
Jeśli na światłach (przechodzą np ludzie) to normalne, podczas jazdy raczej nie.
Opublikowano

Ja mialem podobnie-tzn nie do konca:) Z przodu czujnik (srodkowy) sie aktywowal podczas wolnej jazdy (normalne ustawienie, ze przy jakiejs predkosci system sie wlaczal) i pokazywal przeszkode-bez zadnych bledow, tylko tyle, ze cos jest blisko, w czeronym polu-przyczyna byly krople wody na tablicy rejestracyjnej - wystarczylo przetrzec i bylo wszystko OK.

Jesli chodzi o tyl, to mialem tez problem, ale wtedy pokazywalo blad w komputerze (ktory znikal po chwili i wszystko wracalo do normy) - tutaj przyczyna byl wadliwy czujik parkowania, po wymianie wszystko jest OK