Skocz do zawartości

Dziwny dźwięk przy hamowaniu - BMW 318i E90 2.0 129KM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zauważyłem, że przy hamowaniu pojawił się (a moze był, a nie zauważyłem - samochód mam od 3 tygodni) dzwięk lekkiego dzwonienia. Valvetronic, rozrząd, efekt hamowania silnikiem a może to normalny dźwięk?

Pozdrawiam

Opublikowano

a dlaczego ci sie swieci kontrolka silnika to wiesz ,czy tak sobie jezdzisz?

to nie jest normalny dzwiek takie brzeczenie

Opublikowano
  • Autor
a dlaczego ci sie swieci kontrolka silnika to wiesz ,czy tak sobie jezdzisz?

to nie jest normalny dzwiek takie brzeczenie

Byłem u mechanika. Odesłał mnie do elektryka, bo z komputera nie ma synchronizacji z modułem ABS i leci błąd, o którym pisałem tutaj viewtopic.php?f=70&t=327340#p2400075

Dodatkowo mam ten problem viewtopic.php?f=70&t=327857

Jestem umówiony do mechanika na przejrzenie rozrządu i wymianę świec. Może wtedy zobaczy czy nie jest to coś mechanicznego, bo nie wiem czy do wizyty u niego uda mi się ogarnąć temat elektryki.

Opublikowano

robilem rozrzad przy 150tys ,slizg byl polamany. Nie pamietam czy mi chrobotało przy chamowaniu ale przy odpalaniu czasami tak,falowaly czasem lekko obroty a klekot silnika byl jak w dieslu. takze w zaleznosci ile masz nalatane to mozna sie odniesc do rozrzadu.

n46b20 to silnik ktory wydaje czasem dziwne dzwieki.

Opublikowano
  • Autor
robilem rozrzad przy 150tys ,slizg byl polamany. Nie pamietam czy mi chrobotało przy chamowaniu ale przy odpalaniu czasami tak,falowaly czasem lekko obroty a klekot silnika byl jak w dieslu. takze w zaleznosci ile masz nalatane to mozna sie odniesc do rozrzadu.

n46b20 to silnik ktory wydaje czasem dziwne dzwieki.

Wczoraj miałem ten dźwięk z filmiku przy... przyspieszaniu, przy hamowaniu nie. Po paru minutach dźwięk zniknął. Dziś z kolei już po zatrzymaniu się na światłach, a przy przyspieszaniu i hamowaniu nie.. ;)