Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Fachurki! Bardzo proszę o radę ponieważ Mam kilka błędów związanych z Airbag i nie tylko ale głównie mi o niego chodzi a mianowicie:

-poduszka powietrzna pasażera

-przednia lewa boczna poduszka powietrzna

-tylna lewa boczna poduszka powietrzna

-poduszka powietrzna pasażera poziom 2

-rozpoznawanie zajętości miejsca 1

Zakupiłem auto z jak się okazało wyjętymi bezpiecznikami odpowiadającymi za AIRBAG 40 i 42 w schowku pasażera dlatego nie pokazało na kompie przy zakupie a zauważyłem to po jakichś 3 tygodniach...

Po oględzinach widać że coś się działo z autem ale poduszki są na miejscu więc może ktoś wsadził nowe tylko może trzeba coś w kompie zresetować czy coś??

Mechanicznie wszystko sobie ogarniam itp ale w elektryce potrzebuję pomocy.

Jeszcze pokazało mi błędy:

- charakterystyka termostatu - to wiem żę pewnie uszkodzony jest termostat

- pompa dodatkowa płynu chłodzącego, ogrzewanie dodatkowe/postojowe - zjarana jest na 99% bo się grzeje jak 70-latek na studentki ;-)

- zacisk 15R - to wyczytałem że niby główny przewód zasilający sterownik ABS co mnie dziwi bo normalnie mi on funkcjonuje a pokazuje mi to w dziale ELEKTRYKA CENTRALNA oraz w WSKAŹNIKACH

-nadajnik sygnałów ostrzegawczych - przy robieniu testów gongów słychać wszystkie

Co do skrzyni to (zaznaczam że nie zauważyłem raczej wadliwej pracy):

- żądanie przekładni redukcja momentu

- kontrola 2 biegu

- wyłącznik kick-down

- kontrola 5 biegu

No i ostatni w sterowniku silnika:

- Regulacja spokojnego biegu

Jeszcze małe pytanko, którą kostkę muszę zmostkować aby mi nie pokazywało otwartej szyby w klapie TOURINGU mimo że jest zamknięta. Zaczęło mi to pokazywać od czasu jak zaczęła mi się sama otwierać pomimo że wcześniej kompletnie nie dawała znaku życia ;-)

Sorry za tyle pytań ale zaczynam dopiero przygodę z BMW i jestem jeszcze zielony (wcześniej obcykałem Audi :) )

Opublikowano
No właśnie - jakoś dziwnie "brzmią" te błędy. Najlepiej by było jakbyś odczytał błędy Inpą, to więcej osób Ci pomoże i będzie pewność co do ich znaczenia.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Bez diagnostyki inpa lub ista ciężko będzie dojść do ładu z autem, potrzebne są konkretne kody błędów oraz opisy, wtedy będzie można szukać przyczyny.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.