Skocz do zawartości

N62tu b40 wymiana termostatu o niższej temp otwarcia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam jest duzo o e38 e39 o przerobce termostatu na taki o nizszej temp otwarcia np 85st z e31 e38 ,macie moze jakies doswiadczenie i chcielibyscie sie podzielic wiedza jak zrobic z czego moze pasowac ,z obudowa albo sam termostat podmienic lub sam ten srodek co go otwiera.Chcialbym w mojej e60 540i wymienic z gory dziekuje za pomoc pozdrawiam
Opublikowano

Nie rozumiem dlaczego ludzie chcą poprawiać inżynierów bmw.

Mojej 550i padł termostat i miałem 2 miesiące temp silnika w okolicach 85st właśnie, auto paliło 22l w mieście a jak termostat był ok było to 18l.

Opublikowano

Hmm no jak pisali na forach przez ta wysoka temp sie rozciekaja te silniki....slynna rurka uszczelniacze zaworowe...cisnienie i temp robi swoje z uszczelnieniem.

Jak ty miales padniety to juz moze od samego nagrzewania szlo na chlodnice przez to taka roznica w spalaniu. Ta wyzsza temp to jak ktos kieds wspominal chodzi o normy spalim itp.