Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc,

Wczoraj zauwazylem, ze gdy jade i temperatura ustawi sie na 90 stopni to po jakims czasie spada do okolo 70. Co to moze byc? termostat moze czujnik temp? Ktos mial cos podobnego?

Moje auto to e36 325 (M50)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
no niestety. wymienilem termostat (stary wrzucilem do garka i sie okazalo ze tez dziala) a wskazowka od temperatury i tak spada na okolo 70 stopni. moze to czujnik temperatury, tylko gdzie to sie znajduje? ktos wie? mial ktos podobne problemy?
Opublikowano

Nie jest wcale powiedziane,że ten termostat który wymieniłeś jest dobry.Ja jak zmieniałem to dopiero 4 okazał się sprawny :evil: kiedyś też mi się w trasie silnik się studził ale to był włączony wentylator od klimy wtyczkę wyjełem i cacy.A układ dobrze jest odpowietrzony?,bo to też ma duże znaczenie

Pozdrawiam

Opublikowano
No to racja, ale wzialem stary termostat, wrzucilem do garnka z woda i zagotowalem. Chwile przed wrzeniem termostat zaczal sie otwierac wiec mysle ze stary byl dobry. Uklad raczej nie jest zapowietrzony - ogrzewanie jest. Na dniach sprobuje podmienic zegary od kolegi, moze to cos z zegarami jest nie tak?