Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

przymierzam się do przekładki silnika w moim bmw e46 2004 . Obecnie siedzi tam rozsypany n46b18. Czy ktoś w Podkarpaciu (okolice Rzeszowa) podjąłby się przełożenia obecnego 1.8 na 2.8 ( ewentualnie 3.0 ) lub zna jakiś wart polecenia warsztat ? poproszę również o wstępny kosztorys. Jeśli ktoś już robił podobną operacje mógłby się podzielić info czy ori hamulce i zawias mogą zostać?

Opublikowano
poproszę również o wstępny kosztorys

W 10 tys się nie zmieścisz. Silnik skrzynia, sterowniki, całe przeniesienie napędu, hamulce, tarcze , do tego aby wizualnie pasowało należało by zmienić felgi i opony.

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano

Witam .

Mam problem ponieważ silnik został zmieniony z bmw 323ci na 330i z instalacją silnika 330i więc reszta instalacji została od 323ci,

a w instalacji 330i jest taka wtyczka którą nie wiem gdzie podłączyć i czy ktoś ma może jakiś schemat gdzie piny z tej wtyczki podłączyć do instalacji 323ci.

Wtyczka wygląda tak:

kostka jest 8pin i składa się z :

jeden czarny grubszy przewód pin1

brązowo zielony pin2

brązowo szary pin3

niebieski pin4

niebiesko szary pin5 żółto czarny pin6

pin 7 i 8 wolne.

Wstawił bym zdjęcie ale nie wiem jak to się robi.

Proszę o pomoc z góry dziękuję.

Pozdrawiam .