Skocz do zawartości

Dodatkowe wskaźniki ciśnienia oleju czy temperatury silnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kupiłem BMW 520i E60. Ponieważ silnik po rozgrzaniu tracił ciśnienie na niskich obrotach włączał się czerwony komunikat o zbyt niskim ciśnieniu oleju. Po długiej walce ciśnienie oleju jest już bliskie ideału, jednak komunikat nie daje za wygraną... Wymyśliłem, że założę zewnętrzny zegar ciśnienia i temperatury oleju i dorzucę do zestawu jeszcze temperaturę silnika, bo ta jednostka nie lubi się przegrzewać.

Moje pytanie: czy znacie firmę, która posiada takie zegary dobrej jakości? Ponoć są to firmy tuningowe, jednak szukanie w internecie bez opinii jest dla mnie trochę ryzykowne...

Jeżeli macie doświadczenie w tej kwestii - proszę o sugestie.

Opublikowano

Ja mam firmy Shadow. Jeśli chodzi o czujnik temperatury to pokazuje dość dobrze. Mniej więcej pokrywa się z tym co jest w ukrytym menu.

7731c421b58e4746gen.jpg

1e74ab641e614ec2gen.jpg

E60 535xd+++ + 8hp70x

Individual project by mnichu

Opublikowano

Dzięki Mnichu! Super, że kolorystycznie Shadow pasują do zegarów E60! Podobają mi się. Do pełni szczęścia brakuje mi tylko kogoś, kto by mi to ładnie założył.

Znacie firmę w Warszawie, która estetycznie robi takie rzeczy?