Skocz do zawartości

[525D LCi E60 2008 197KM] Sprzęglo hydrokinetyczne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam właśnie wymieniłem sprzęgło hydrokinetyczne i po wymianie okazało się że coś zaczęło bardzo głośno piszczeć tak jak by tarcie metalu o metal , wraz ze wzrostem obrotów wzrastała częstotliwość dźwięku . Dodam że sprzęgło było regenerowane i tu brzmi pytanie czy jest możliwość że to wina konwentera że źle zostało zregenerowane czy może to coś innego . Dołączam link na YouTube z nagraniem tego Dźwięku.
Opublikowano
Robil to mechanik a na swojej robocie to chyba sie zna pozatym ponownie wyjal skrzynie i z drugim mechanikiem tym razem poskladal to ponownie i nadal ten sam problem
Opublikowano
Jeżeli tak to faktycznie może być że konwerter źle zregenerowany,wyślij do reklamacji ityle niech poprawiają ,ja wiem że to koszty itd ale dobrze by było jak byś mial jakiś stary konwerter i zamontowałna próbe.Regeneracja nie zawsze sie udaje dużo zależy jaki zakład to robił i na jakich częściach.
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Ten artykuł niczego nie wnosi do tematu i problemu jaki ma kolega.To jest tylko krótki opis funkcji jską spełnia i nic więcej i niema nic wspólnego z peoblemem.