Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Super. Dzięki.

Kolejne pytanie o felgi stalowe. Obecnie mam 17 całoroczne michellin. Niestety średnio się na nich jeździ.

Chce kupić stalówki a na lato opony letnie.

Czy 15" wejdą do E91? W E87 miałam właśnie 15 i było idealnie.

15x6,5et42? Na wielu aukcjach napisane jest że do E90 pasują felgi z e46

( . )( . )
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Średnica felgi 15/16 nie ma aż tak dużego znaczenia.

Ja na zimę mam 205/55/16 NOKIAN WRD3, na których jest wyczuwalnie bardziej twardo niż latem na 225/45/17 DUNLOP SPORT MAXX RT2. Pewnie całoroczne mają ogólnie twardszą mieszankę i dlatego jest twardo.

Opublikowano

Nawet nie chodzi o to że twardo. Opony z 2016 roku a problem z ruszeniem i hamowaniem. Nawet na świeżym snigu. Wsiadam w drugie auto (co prawda napęd przód) również kombi z goodywar ultragrip 9 195/65r15 i jedzie aż milo. A tu walczę jak na starych zjechanych zimowych.

Czytałam opinie że te Michelin są świetne w zimę jak są nowe Ale po jednym sezonie letnim ich przyczepność sporo spada

( . )( . )
Opublikowano
kolejne fajne auto na forum ,jeżeli chodzi o koła to zostań przy 17 tylko zmień opony
Opublikowano
kolejne fajne auto na forum ,jeżeli chodzi o koła to zostań przy 17 tylko zmień opony

Też tak sądzę, 17" do tego bmw jest idealne, mam na zimę 17" + michelin alpine 4 i jest ok, a wcześniej miałem dębcie frigo 2, i tak samo nie było problemów z nimi :mrgreen:

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Póki co bezawaryjnie śmigam kolejne km. 200kkm przekroczone. Niestety wpadła mi moneta w zapalniczkę i zrobiła zwarcie. Nie mam prądu w żadnej z zapalniczek.

Otworzyłam rozpiskę bezpiecznikow za schowkiem Ale żaden nie przypomina zapalniczki. Jest jeden na wszystkie? Który?

( . )( . )