Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem z moim F31 mianowicie na desce pojawił się żółty wykrzyknik. Błąd pojawia się przy ZWYKŁYCH lampach.

Po wejściu w status pojazdu pojawia się błąd mniej więcej z opisem " Awaria zasięgu świateł.. " Jutro mogę dodać dokładny opis błędu z komputera.

Mianowicie, nie działa manualna regulacja poziomu świateł. I tutaj pytanie, czy F31 w ogóle posiada 'poziomowanie' świateł jeżeli nie ma xenonów?

Błędy który pokazało Delphi:

Jednostka centralna FEM ( Przedni moduł elektroniczny )

8041B6 - Usterka programowania świateł awaryjnych, nieciągły

8041B7 - Sterowanie poziomowaniem reflektorów ( LWR ): Uszkodzona Cewka

Jakieś doświadczenia? Pomysły ?

EDIT:

Komunikat z komputera pokładowego:

Awaria regulacji zasięgu świateł. Oświetlenie jezdni nieoptymalne. Możliwe oślepianie kierowców jadących z przeciwnej strony. Sprawdź w Twoim serwisie.

Dodatkowo, wszedłem pod samochód - i nie widzę aby na którymkolwiek wahaczu był czujnik poziomowania świateł.

Obstawiam w takim razie któryś silniczek w lampie.

Czy ktoś ma pomysł jak to sprawdzić, ew który?

Żeby przed rozebraniem przodu mieć już ew. rozwiązanie :)

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano
witam mam podobny problem jak sobie poradziłeś z tym też zwykła lampa która była wymieniona i mam brak plusa na świetle do jazdy dziennej i w lusterku kierunek identyczne kody usterek jak twoje
  • 3 lata później...
  • 10 miesięcy temu...