Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie potrzebuje pomocy poniewaz moje autko szaleje z alarmem sam sie wlacza po zamknieciu drzwi i uzbrojeniu alarmu sam wlacza sie po kilkunastu sekundach czy mieliscie taki klopot ???

mam alarm typu prestige

POMOCY

moj najwiekszy klopot polega na tym ze niemam zamkow w drzwiach i niemam jak zamknac autka poniewaz jak zamykam to alarm sie wlacza czy wie ktos moze jak go wylaczc ??

• Członkowie klubu
Opublikowano

Hej

Na oko nic nie stwierdzisz - po załączeniu uzbrajają się wszystkie czujki ,kontaktrony .Jeśli któryś jest padnięty - syrena alarmu sygnalizuje Ci próbę kradzieży .

Powodów może być wiele np. "temu alarmu" wydaje się , że któreś drzwi są niezamknięte lub czujka przechyłowa sygnalizyje odcholowywanie auta , itp itd...Walnięta może być też centralka .

Ja bym zaczął od tego czy po otwarciu poszczególny drzwi , klap bagażnika zapala Ci się lampka oświetlenia wewnętrznego .

Jeśli nie masz żyłki - alarmowiec musi znaleźć szwankujący obwód .

Może się skończyć tak , że łatwiej będzie zamontować alarm od nowa niż poszukiwać przyczyn wycia .

Można też na bazie starego - jeśli centralka jest dobra spróbować zamontować go jeszcze raz od początku.

Powodzenia

Mario