Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam.

Rano zastałem widok oderwanej zaślepki spryskiwacza, która leżała sobie luźno na zderzaku i nawet jakimś cudem się nie zgubiła.

Przerabiał już ktoś ten temat wymiany takiej zaślepki ? Trzeba zdejmować zderzak ? A może jest możliwość dorobienia pourywanych uchwytów u jakiegoś magika od spawania plastików ?

Tak poza tym nie mogę wogóle zlokalizować tej części na bmwstore, żeby zobaczyć jak to powinno wyglądać ( mam m-pakiet) i jaki koszt.

Edytowane przez Rydes
Opublikowano

Usterka usunięta za całe ...10 zł plus około 15 minut mojej roboty.

Najpierw delikatnie zdemontowałem ten plastikowy uchwyt/przegub na końcówce dyszy spryskiwacza, trzymają go plastikowe trzpienie po dwa na każdej stronie.

Ostrożnie odgiąłem cienkim wkrętakiem jedną stronę i małymi szczypcami podniosłem do góry, dlatego obyło się bez jakiegokolwiek demontażu zderzaka.

Zespawaną przez fachowca zaślepkę ze zdemontowanym wcześniej przegubem, umieściłem na miejscu, najpierw wymuszając wysunięcie się dyszy do góry i ostrożne przytrzymanie szczypcami, bo inaczej ciężko dojść przez ten mały otwór w zderzaku.