Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam problem ze swoją beatą, może będziecie się orientować co może szwankować, mianowicie od niedawna mam problem z gaśnięciem auta w korku i dziwnymi szarpnieciami podczas jazdy. Generalnie na jałowym występuje od czasu do czasu dziwny gwałtowny spadek obrotów, auto pracuje sobie równo po czym nagle jest gwałtowny spadek obrotów nastepnie obroty wracają na własciwy poziom lub jeśli spadną za nisko auto gaśnie. Czuć to rownież podczas jazdy, bez znaczenia czy podczas przyspieszania czy równomiernej jazdy co jakiś czas wystepuje dziwne szarpniecie coś jak przy wypadnieciu zapłonu. Ostatnio wymienione świece, podmieniałem również cewke z przewodam, sonde sprawdzałem w inpie niby oscyluje prawidłowo. Help me :) Pozdrawiam :)
Opublikowano

Wygląda na uszkodzony silnik krokowy.

Edit ;Chociaż nie wtedy podczas jazdy by nie występowało

Sprawdź jeszcze przepływomierz u mnie przed czyszczeniem w sumie też gasla i czasami falowala

Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Przeplywomierz tez raczej sprawny podmieniany na inny.

Jedynymi czujnikami ktorych nie sprawdzalem ze wzgledu na trudniejszy dostep sa czujnik polozenia walka i walu, moga one dawac takie objawy ?

Opublikowano

Walka też możesz sprawdzić w inpie. Nie miałem z nimi do czynienia więc się nie wypowiem żadnych błędów ci nie nabija?

Opublikowano
Nie ma zadnych bledow, chyba nie ma mozliwosci sprawdzenia czujnika walka w inpie przynajmniej w mojej wersji silnikowej.
Opublikowano

Sprawdź czy nie masz gdzieś przebicia wieczorem i czy dobrze zabezpieczyles przewody wn, w sumie sprawdził bym jeszcze szczelność dolotu za przeplywomierzem.