Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy ktoś miał może styczność z tym zawieszeniem w F30/F31 xDrive?

Potrzebuję jakiegoś punktu odniesienia - wydatek całkiem niezły, ale może warto to zrobić :)

Podoba mi się, że jest możliwość delikatnego obniżenia 15mm przód/25mm tył - czyli jest szansa na wjazd do garażu podziemnego bez pozbywania się splitera z przodu.

kupię 540i E39 po lifcie, sedan
Opublikowano

Mam xdrive ale mam też zawieszenie M... to regulowana elektronicznie siła tłumienia

Z mojej strony mogę polecić zawieszenie Bilstein które miałem w X1 miałem model B12

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Kawałek już przejechałem to opiszę krótko na forum, gdyby ktoś kiedyś stał przed podobnym dylematem.

KW Street Comfort to najlepsza rzecz jaką zrobiłem w temacie zawieszenia u siebie.

Zawieszenie jest bardziej sprężyste, sztywne, a jednocześnie nieporównywalnie lepiej wybiera nierówności niż fabryczne zawieszenie. Nie wiem jak to zrobili, ale jestem po prostu zachwycony!!

Duży zakres regulacji wysokości - znacznie większy niż opisany na stronie. Przy pierwszym złożeniu poprosiłem, by zawieszenie było maksymalnie wysoko (nie zależało mi aż tak na obniżeniu ze względu na wjazd do garażu podziemnego). Efekt: auto stało wyżej niż na fabrycznym zawieszeniu (co w ogóle nie wynika ze specyfikacji od producenta).

Jeśli chodzi o siłę dobicia: jest ustawiony wg sugestii KW. Nie za miękko, na pewno nie za twardo.

W mojej ocenie: idealne zawieszenie do auta daily.

Opublikowano
5600 zawieszenie (z tego co pamiętam była promocja KW na zawieszenia wtedy) + 450 montaż + 200 zbieżność