Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, zepsuła mi sie tylna wycieraczka w mojej e87 i pytanie co bezpieczniej kupic czy nowy zamiennik czy sprawny używany ale oryginalny. Pytam bo czasami z tymi zamiennikami to rożnie. Macie jakieś doświadczenia?
Opublikowano
Mi ktoś "przekręcił" wycieraczkę w dół, nie było do odratowania. Polecam: VAL579741 Valeo silnik wycieraczki tylnej plug and play.
Opublikowano
A jak z zamiennikiem? To nie jest jakaś bardzo istotna rzecz wiec jeśli nie musze i zamiennik sie sprawdza to wolałbym polowe ceny za oryginał zaoszczędzić ;)
Opublikowano
Wydaje mi się że ciężko będzie Ci znaleźć zamiennik. Valeo to tak jakby zamiennik w sumie oryginał bez pudełka BMW
Opublikowano
Wyglada jak to, natomiast co to warte to nie wiem, ja za swoj ze znizkami w IC placilem +- 200 zł VALEO, wiec nie duza roznica.
Opublikowano
Kupowałem podobną(pewnie taką samą) jak na razie działa OK(4 miesiące). Nie mam nic do zarzucenia- a ile popracuje to się okaże.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Zakupiłem nowy silniczek, ale problem sie nie rozwiązał. Silniczek w ogóle nie rusza a jest nie używany nowy. Bezpiecznik sprawdzony, przy poprzednim sie spalił ale wymieniłem i teraz jest dobry ale wycieraczka dalej nie działa. Gdzie szukać problemu? Żadnej filozofii tam nie ma, kable całe...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Pozostaje ci szukać. Tu masz schemat wycieraczek. Na koncu jest tylna. To jest do mojego auta czyli z polowy 2009. Mozesz wpisac swoj VIN to bedzie do twojego, bo były zmiany w przeciągu lat.

https://www.newtis.info/tisv2/a/en/e87-118d-sha_200904/wiring-functional-info/body/wash-wipe-system/inputs/v1F4YRB