Skocz do zawartości

Wibracje na kierownicy przy skrecaniu

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Płyn od wspomagania ma odpowiedni poziom? Wygląda to na pompę, niech druga osoba tak kręci a Ty słuchaj pod maską.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

Mam to samo i dość często na prostych kołach. Dodam, że najczęściej to występuje, kiedy kierownica jest opuszczona maksymalnie do dołu, jeżeli podniosę ją delikatnie w górę wibracje, stuki znikają.

Dodam, że do wymiany u mnie jest koło pasowe, przez co wspomaganie ciężej chodzi i może tu leży problem.

Opublikowano

Sprawdzałem poziom jest ok czy jeśli pompa by padła nie powinny być ciągle te wibracje przy skręcaniu a nie w jednym tym miejscu?

Jutro dam kierownice troszeczkę do góry ale wątpię żeby to była przyczyna tego

Opublikowano

Ja nie mówiłem, że jest to przyczyną, ale ma to związek z wibracjami i bardzo możliwe, że i u Ciebie to pomoże. A jaka jest tego przyczyna sam jestem ciekaw.

Z tym ustawieniem kierownicy, bo chyba trochę Cię okłamałem, to jednak u mnie nie na prostych są te wibracje, a na delikatnym skręcie kierownicą, może centymetr. Wyłap u siebie ten punkt i wtedy ją podnieś delikatnie, a myślę, że pomoże, co nie zmienia faktu, że coś te wibracje powoduje :P

Opublikowano
Ja nie mówiłem, że jest to przyczyną, ale ma to związek z wibracjami i bardzo możliwe, że i u Ciebie to pomoże. A jaka jest tego przyczyna sam jestem ciekaw.

Z tym ustawieniem kierownicy, bo chyba trochę Cię okłamałem, to jednak u mnie nie na prostych są te wibracje, a na delikatnym skręcie kierownicą, może centymetr. Wyłap u siebie ten punkt i wtedy ją podnieś delikatnie, a myślę, że pomoże, co nie zmienia faktu, że coś te wibracje powoduje :P

Jestem w szoku ruszyłem kierownica góra, dól i pomogło temat do zamknięcia dzięki kolego