Skocz do zawartości

BMW X6 40D przerwane przewody przy silniku.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Szanownych forumowiczów.

Od niedawna stałem się posiadaczem BMW X6 40D.

Wczoraj przez ciekawość chciałem sprawdzić stan filtra powietrza.Zdjąłem górną

osłonę i po dokładnym przyjrzeniu się , zauważyłem ,że po lewej stronie silnika ( patrząc od przodu) trochę poniżej podstawy filtra powietrza ,są przerwane dwa przewody.

Przewody jednoznacznie wyglądały na przerwane a nie ucięte.

Auto jak do tej pory nie sygnalizowało żadnych uszkodzeń czy też niedomagań.Postanowiłem połączyć je zgodnie z kolorami i sprawdzić co się będzie działo.

Zrobiłem jazdę próbną i nic się nie wydarzyło . Nie zauważyłem żadnej poprawy czy też pogorszenia parametrów ( przynajmniej w moim odczuciu ).

Proszę informację i zidentyfikowanie od jakiego sensora czy tez mechanizmu wykonawczego są te przewody. W załączeni zdjęcie z zaznaczonymi przewodami.

Ponieważ mój staż na tym forum jest żaden , także nie wiem czy temat założyłem w dobrym dziale. Proszę więc o wyrozumiałość.

Pozdrawiam

PS. Postaram sie jak najszybciej załączyć nowe linki do zdjęć.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor
Witam Szanownych forumowiczów.

Od niedawna stałem się posiadaczem BMW X6 40D.

Wczoraj przez ciekawość chciałem sprawdzić stan filtra powietrza.Zdjąłem górną

osłonę i po dokładnym przyjrzeniu się , zauważyłem ,że po lewej stronie silnika ( patrząc od przodu) trochę poniżej podstawy filtra powietrza ,są przerwane dwa przewody.

Przewody jednoznacznie wyglądały na przerwane a nie ucięte.

Auto jak do tej pory nie sygnalizowało żadnych uszkodzeń czy też niedomagań.Postanowiłem połączyć je zgodnie z kolorami i sprawdzić co się będzie działo.

Zrobiłem jazdę próbną i nic się nie wydarzyło . Nie zauważyłem żadnej poprawy czy też pogorszenia parametrów ( przynajmniej w moim odczuciu ).

Proszę informację i zidentyfikowanie od jakiego sensora czy tez mechanizmu wykonawczego są te przewody. W załączeni zdjęcie z zaznaczonymi przewodami.

Ponieważ mój staż na tym forum jest żaden , także nie wiem czy temat założyłem w dobrym dziale. Proszę więc o wyrozumiałość.

Pozdrawiam

PS. Postaram sie jak najszybciej załączyć nowe linki do zdjęć.

Dołączam wspomniane powyżej zdjęcia.

http://s2.ifotos.pl/mini/201707171_qpwnqwq.jpg

http://s2.ifotos.pl/mini/201707171_qpwnqsp.jpg