Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich forumowiczów jestem nowy wiec proszę o wyrozumiałość :) otóż ostatnio zaczęły pojawiac sie problemy z moim obrotomierzem, niekiedy zaniża on obroty o ok 1000 do momentu ponownego uruchomienia silnika, zaznaczam ze wszystko inne w liczniku dziala prawidlowo. Z rzeczy które maga byc z tym powiazane to piszczacy pasek przy ostatnim obrocie rozrusznika ( zapiszczy tylko raz). Zbyt niskie napiecie alternatora? Bledy jakie mi sie pojawily po podlaczeniu pod komputer to C998 i D373. Prosze o pomoc co to moze byc, dzieki! Link do filmu z problemem, nagrywany na postoju.
Opublikowano
Akumulator juz odłączalem i nic to nie zmienilo, znajomy który zajmował sie elektyka zasugerował ze to pewnie problem w samym liczniku
  • 6 miesięcy temu...
Opublikowano
Ostatnio zauważyłem ze dzieje sie to tylko wtedy jak na zewnątrz jest bardzo gorąco. Podejrzewam ze winny jest sam licznik, może wymaga jakiegoś przesmarowania w srodku?