Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Tez mam pytanie, po co piszesz taka odpowiedz. Nie jest wcale pomocna, nie moglem znalesc wiec zwrocilem sie na forum, jesli to forum przeznaczone jest w jakims innym celu to przepraszam bardzo. Skoro pytanie jest tak proste i oczywiste to wystarczylo odpisac TAK/NIE stracil bys mniej czasu. Moze jestes lepszy w wyszukiwaniu w google to podaj mi linka gdzie jest wyjasnione moje pytanie.
Opublikowano
Mam pytanie czy ten silnik tez posiada te wadliwe klapki i trzeba je wyciągac?

Prawidłowo powinieneś skontrolować ich stan, a jeśli auto ma więcej niż 150 tkm. to bez sprawdzania wymienić kolektor wraz z klapami. Jeśli jednak zdecydujesz się na ich usunięcie co jest rozwiązaniem tańszym to pamiętaj, że praca klap jest wpisana w sterownik DDE i powiązana z pracą zaworu egr jak i filtra dpf, więc po usunięciu klap należy odpowiednio wyedytować wsad sterownika celem zapewnienia optymalnych możliwych parametrów.

peace & love