Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem z klaksonem. Po odpaleniu auta klakson cały czas trąbi. Początkowo problem występował po naciśnięciu sygnału w poduszce kierowcy. Przez pewien czas pomagało poruszenie airbagiem. Ostatnio podczas jazdy sam z siebie zaczął trąbić a wczoraj już po odpaleniu auta syrena jest cały czas...

Po zdjęciu poduszki nie widać żadnych uszkodzeń w kierownicy i airbagu... Mam sportową kierownicę

Proszę o podpowiedź co to może być. Czy może być uszkodzona taśma kierownicy a może jakiś przewód? Może masa? Jakiego koloru jest przewód masowy?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Taśma na 99%. Kontrolka od poduszek nie świeci się? Do czasu wymiany wyjmij bezpiecznik klaksonu i możesz jeździć.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie, ale często uzupełnia się, u mnie najpierw pojawiła się poducha a po jakimś czasie dopiero (zanim znalazłem blisko taśmę) żona miała akcję z klaksonem :8)

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano

Dziękuję za informację.

Czy ta taśma jest pod kierownica i trzeba ją zdemontować czy wystarczy wyjąć poduszkę? Czy idzie wzrokowo zdiagnozować jej uszkodzenie?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Trzeba zdjąć kierownicę (jedna śruba), przy montażu pamiętaj ustawić wg znaków na wieloklinie. Nie widać uszkodzeń, taśma jest zamknięta.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL