Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Słychać lekki szum od 70-80km/h w górę (niezależnie od biegu). W przyszłym tygodniu będę miał diagnozą, ale wszystko wskazuje na łożysko koła lewy przód (nr części 31 20 6 872 888) - i teraz pytanie: tylko oryginał, czy zamienniki też brać pod uwagę? Różnica w cenie spora, bo zamiennieki widziałem od 200zł (ori ponad 1000).

Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Też miałem podobny szum w przednim kole i myślałem że łożysko, wymieniłem na FAG i dalej to samo, okazało się że to przez oponę. Z tego co pamiętam to oryginalne łożysko było SKF.
Opublikowano
Mnie tez szumią kola na przedniej osi myslalem ze zbieżność, dzis zrobilem geometrie na Hunterze 3D , lewy przod nie mial minimalnie kąta, oczywiscie kazalem poprawic ale szumi dalej. Jutro tylnie kola dam na przod bo moze to wina opon.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
U mnie właśnie przez nieprawidłowy kąt pochylenia huczy opona i na przodzie nie da się go wyregulować bo BMW tak zaprojektowało przednie zawieszenie w f10 że żeby przestawić kąt to trzeba kupić nowy wahacz z kątem zmienionym na minus lub plus w zależności w którą stronę potrzebujesz korekty, cena to ok. 1500 zł, jest jeszcze jedna opcja, można kupić zamiennik Meyle za 670 zł i on jest uniwersalny czyli można regulować go w obydwie strony: http://katalog.mroauto.pl/tecdoc-produkt/2431720-wahacz-zawieszenie-kola-meyle-3160500044-hd/
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Okazuje sie ze ten szum w moim przypadku to byla wina opon, zmiana na osiach i szum ustal. Przednie opony sa minimalne wyząbkowane, na tyle tak ich nie slychac