Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Wymieniałem u siebie jeden z reflektorów- stary parował więc zdecydowałem kupić lampę używaną.

Z mojego roztrzepania wynikło tyle, że kupiłem ten sam numer częsci: 7170292 ale z inną końcówką(7170292-5nowa/7170291-2stara) po zamontowaniu zauważyłem że "klosz" migacza ma inną barwę- jest bardziej przezroczysty.

Obecnie jestem w trakcie poszukiwań lewej lampy do kompletu, i tutaj pytanie czy wystarczy że będę zwracał uwagę na cyfrę która występuje po numerze części?

Czy może bmw/valeo stosowało inne oznaczenia?

Zdjęcia poglądowe:

http://imgur.com/a/DXWeZ

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A weź wstaw w oba klosze takie same żarówki od kierunków. W jednym masz zwykłą pomarańczową a w drugim chromowaną. Może to tylko takie złudzenie przez te żarówki.
Opublikowano

Jak zjadę do domu i będę miał chwilę to wstawię fotę, ale sprawdzałem to i niestety różnica dalej spora. Nawet na tych zdjęciach widać że prawa migacz ma "mlecznY".

Generalnie to chodzi mi o to czy ktoś ma rozkminioną systematykę producenta, ewentualnie gdzie takich informacji szukać.