Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam, posiadam problem z bmw f01 3.0d w aucie falują obroty i potrafi zgasnąć

co może być przyczyną. błędy jakie są to z ciśnienia paliwa.

zdjęcia z diagnostyki komputerowej.

12231185757001018880.jpg

39451899025940675893.jpg

77766534960878428018.jpg

62625526977362646833.jpg

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Odgrzeje kotleta:

Mam tez falujace obroty ale nie zawsze i nie gasnie (jeszcze :)).

ISTA Rail pressure

Nawet dzisiaj zlapal blad zbyt niskiego cisnienia paliwa.

Errors.jpg

Czy warto wymieniac pierw sam regulator na pompie? Czy te falujace obroty moge byc spowodowane przytkanym DPF?

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Czy ktos sie porykal z powracajacym ciagle bledem: Rail Pressure plausibility quantity-controlled: rail pressure too low?

Wczoraj przyduszalem kilka razy auto podczas ruszania i wyskoczyl mi komunikat: Jedz wolno - naped. Po podlaczeniu kompa ukazaly sie 2 bledy. Jeden to klapki (nie wiem dlaczego) a drugi to zbyt male cisnienia paliwa. Juz raz mi tak auto zrobilo pare miesiecy temu i mialem ten sam blad. Cisnienia pompki w baku 4 bary, filtr paliwa zmieniany co 15 tys/3 miesiace.

000499.jpg

000501.jpg

000502.jpg

Nie chce wymianiac po kolei czujnika cisnienia paliwa, regulatora na listwie i regulatora na pompie wysokiego cisnienia. Macie moze jakies sugestie? Moze zdemontowac ten regulator na pompie, tam jest takie sitko. Moze sie przytyka?

• 2 tygodnie później...
  • 6 miesięcy temu...
Opublikowano (edytowane)
Bo drogie, w 10 miesiecy wydalem 32 tys. zl na F01 :). Co chwile czujniczki, klamki, zamki, kamerki, duperelki, skrzynia + eksploatacja i sie uzbieralo. Edytowane przez rockybor
Opublikowano
Moja ma niecałe 60 tys na licznikach , po zakupie wydalem narazie 6tys ac ,koła felgi 5tys,olej i fitry 1tys czeka mnie wymiana klocków i tarcz.Licznik bije :D