Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej.

Zauważyłem jakiś czas temu ze na zimnym silniku bądź jak jest ok 0 stopni na dworze to przy odpalaniu coś piszczy...

Najbardziej głos dochodzi z tylnego prawego koła i pod samochodem ...

Piszczy dopóki silnik się nie nagrzeje. Trochę siara jak jadę przez miasto i coś piszczy jak w starym jelczu :D

Po czasie gdyż jest ciepło/ciepły silnik pisk trochę ustaje i pojawia się wtedy gdy dodam gazu, choć nie zawsze ....

Poniżej zamieszczam filmik co i jak zaraz po odpaleniu. Temperatura wtedy była Ok 0 - nie więcej.

Podłączyłem samochód do kompa ale żadnego bledu nie pokazał.

Proszę o pomoc bo już ręce opadają....

Opublikowano

Swoim durnym tekstem nic nie wniosłeś do tej rozmowy.

Nie jest to temat na jakich fegach jeździcie w zimę tylko piski pod samochodem ....

Pozdro i czekam na jakieś normalne wypowiedzi

Opublikowano
Kurcze ale mi wstyd... ale juz tak powaznie. Odsluchalem ze 2 razy ten filmik i ja tam zadnych piskow nie slysze.
to nieprawda, że ten bigos zaszkodził
Opublikowano

Słychać jedno długie piszczenie które nie ustaje.

Czasami piszczy z przerwami, jak będę miał jak to nagram.

Przez pierwsze 2 sekundy filmu nie słychać :D

Może to być bie wiem podgrzewacz paliwa/ pompa paliwa czy coś związanego z paliwem ?

Tylko to mi przychodzi do głowy.

Jutro jadę wymienić filtr paliwa i zobaczymy ...

Opublikowano
Ja myslem ze to przez te seksowne stalowe fele.

padam ze śmiechu :mad2:

No dobra, to faktycznie bylo glupie z mojej strony.

Szczerze mowiac nie ma z tylu chyba niczego co pracuje bez obciazenia, co moze powodowac takie odglosy. Albo cos z wydechu albo z okolic filtra paliwa.

to nieprawda, że ten bigos zaszkodził
Opublikowano
A czy przy dodaniu gazu częstotliwość tego piszczenia się zmienia? Bo czasami się zdarza, że jakiś luźny element stalowy się styka z drugim (np. gdzieś przy wydechu) i powoduje takie brzęczenie, które można pomylić z cichym piszczeniem...
Opublikowano

To na bank nie wydech.

Na moje ucho to piszczy coś z elektroniki. I najbardziej słychać właśnie w okolicy tylnego koła...

Podejrzewam coś z okolic filtra paliwa/ pompy paliwa/ podgrzewacza paliwa ale chciałbym się upewnić.

Tak jak mówię kompa podłączyłem ale nic nie wykazał. Tak jakby coś puszczało bo jest nie wiem zwarcie albo piszczy bo "nie domaga" .....

Co tam może być z elektroniki.....

Opublikowano

Mając okazje skorzystać z kanału poszczęściło mi się i wiem skąd dochodzi owe piszczenie....

dźwięk wydobywa się jakby z prawego zbiornika paliwa. Ktoś może wie co może być przyczyną piszczenia?

Nie wiem pompa paliwa czy co?