Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich, mam problem... chodzi o radio w bmw 120d 163km 2004r, wszystko działało jak trzeba do pewnego dnia.. radio działa ok jeśli silnik jes wyłączony, jeśli go uruchomie ale nie zawsze nadal jest ok.. ale jeśli tylko ruszam z miejsca radio przestaje działać a jeśli sie włączy to na 2sec. i znowu nic... dodatkowo podczas jazdy wiesza sie przy np. zmianie fali lub piosenki jeśli odtwarzan CD.. i czasem wiesza sie też idrive(to pokrętło do zmiany ) i tak jak mówie wszystko to podczas jazdy lub włączonym silniku, Radio PROFESSIONAL.. Proszę o pomoc pozdrawiam
Opublikowano

Hej jesli masz modul bt w bagazniku to zapewne jest jego wina.

Odlacz modul lub bezpiecznik od modulu mulf ze skrzynki w schowku i sprawdz czy radio dziala normalnie.

U mnie pomoglo ;-)

Wysłane z mojego E6533 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
Pomogło sporadycznie, wszystkie wtyczki wyczyściłem i użyłem sprayu do styków elektrycznych, radio trochę mniej sie ścinało ale problem nie zniknął i problem wraca do stanu sprzed zabiegu..:/
Opublikowano

Oczywiscie ze problem wroci.

Jesli radio dziala normalnie z odpietym modulem bt zna czy to ze modul jest niesprawny i nadaje sie do naprawy. Czesta przypadlosc...

Wysłane z mojego E6533 przy użyciu Tapatalka