Skocz do zawartości

[E39 520I 1997r.] nie działający licznik przebiegu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Mam problem z licznikiem przebiegu, nie liczy w ogóle przebiegu tylko stoi w miejscu. Mam 47 tys przebiegu i cały czas stoi w miejscu ten licznik. Ten mały licznik który liczy do 1000km działa normalnie, także inne funkcje zegarów działają normalnie, pokazuje prędkość, obroty, spalanie, ilość paliwa w baku i temperaturę. Podczas jazdy słychać charakterystyczny dźwięk pykania z zegarów.

Proszę o pomoc

Pozdrawiam

Opublikowano

Maly update,

Wymontowalem licznik odpiąłem go na chwilę i za chwilę go znów zamontowalem, zdziwiłem się bo licznik pokazywał 999999km czyli tak jakby 1mln przebiegu było, to mówię przejade się może coś się zmieni. Przejażdżka na nic, zamknąłem auto i poszedłem do domu na jakieś pół godziny, po czym poszedłem znowu otworzyłem auto i był przebieg 566km, znowu się przejechałem i normalnie działało przez jakiś kilometr a później znowu wskoczylo na 999999km. Ktoś ma jakiś pomysł dlaczego tak się dzieje? Pomocy :/