Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam

Mam problem ze swoja e90 motor n53b30a pisalem juz o tym ale temat zostal zamkniety i nie wiem dlaczego chodzi o to ze od strony kolektora slychac dziwny dzwiek jakby jakis kompresor powietrza dzialal sprawa jest taka ze dzis postanowilem sie temu przyjrzec i zauwazylem ze ten dzwiek pojawia sie slychac go jakis czas potem znika i za chwile pojawia sie na nowo i tak w kolko dodatkowo od tej strony czuc paliwem i czasami widac jakby dymek sie unosil od tej strony moze ktos moglby mi pomoc w tej sprawie

Ogolnie silnik pracuje wzorowo nie faluja obroty wkreca sie ladnie itp filmik sorka ale nie jest jakis mega profesionalny ale ewidentnie slychac jak wlaczaja sie te stuki i po jakims czasie znikaja a potem na nowo jak cos sprobuje pozniej nagrac to lepiej

z gory dzieki

Edytowane przez CrushedOcean
Opublikowano (edytowane)

Witam

Odstawilem wczoraj auto do mechanika znalazlem kolesia ktory ponad 20 lat pracowal w serwisie bmw i ma swoj wlasny zaklad teraz koles jakis czarodziej posluchal auta przez pare sec i od razu diagnoza fuel purge valve walniety ni grzyba nie wiem co to probowalem przetlumaczyc ale sto roznych definicji na to bylo

auto naprawione jutro odbieram co do paliwa sprawa tez zalatwiona gdzies byl wyciek ale nie wiem gdzie jutro sie dowiem i uaktualnie info co moze sie pozniej komus przydac jakby mial podobna bolaczke pozdrawiam crush

Co do zapachu paliwa okazalo sie ze przewod przy listwie wtryskowej byl popuszczony czy jakos tak wiec sprawa zalatwiona temat do zamkniecia pozdro

Edytowane przez CrushedOcean
Opublikowano
Witam

Odstawilem wczoraj auto do mechanika znalazlem kolesia ktory ponad 20 lat pracowal w serwisie bmw i ma swoj wlasny zaklad teraz

Koles jakis czarodziej posluchal auta przez pare sec i od razu diagnoza fuel purge valve walniety ni grzyba nie wiem co to probowalem przetlumaczyc ale sto roznych definicji auto naprawione jutro odbieram co do paliwa sprawa tez zalatwiona gdzies byl wyciek ale nie wiem gdzie jutro sie dowiem i uaktualnie info co moze sie pozniej komus przydac jakby mial podobna bolaczke pozdrawiam crush